Ημερίδα στη Λάρισα για την Εκμηχάνιση της Ελληνικής Γεωργίας

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Μηχανημάτων (ΣΕΑΜ)  διοργανώνει  ημερίδα με τίτλο: «Εκμηχάνιση της Ελληνικής γεωργίας: Βασική προϋπόθεση βιωσιμότητας και ανάπτυξης», την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Larissa Imperial , στην Λάρισα. Ώρα προσέλευσης 09:00 – 09:30π.μ

Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδειχθεί η καθοριστική σημασία της εκμηχάνισης στην μείωση του κόστους παραγωγής, την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής γεωργίας και την αύξηση του γεωργικού εισοδήματος.

Κοινωνικό μέρισμα: Αυτά είναι τα τελικά κριτήρια για τη χορήγησή του

Όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στην Ολομέλεια η Υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, δεν θα εκδοθεί κ.υ.α. για τον προσδιορισμό των κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος αλλά οι σχετικές διατάξεις ενσωματώνονται στο νομοσχέδιο με νομοτεχνικές βελτιώσεις.

Πληρωμές ύψους 9,6 εκατ. ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Σε νέες πληρωμές ύψους 9,6 εκατ. ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.

Ειδικότερα, ο Οργανισμός κατέβαλε μέσα σε τρεις ημέρες και σε 2.155 δικαιούχους το ποσό των 9.635.275,60 ευρώ, που αφορά, μεταξύ άλλων, σειρά ανειλημμένων υποχρεώσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης καπνού και ζαχαρότευτλων, νιτρορύπανσης, αμειψισποράς, αλλά και βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία έτους 2016.

Παρέμβαση Καχριμάνη για την προβολή και αξιοποίηση των Ηπειρωτικών προϊόντων

Λάθη και παραλείψεις στην έρευνα που παρουσιάστηκε στο «Φόρουμ Αγροδιατροφής- Βιομηχανίας – Τουρισμού»  που διοργανώθηκε την περασμένη Τρίτη στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  ο οποίος παρέστη με τη διπλή του ιδιότητα του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του εκπροσώπου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Επιτραπέζια ελιά 2017-2018: Πως διαμορφώνονται τιμές και παραγωγή

Δεύτερη ευρωπαϊκή δύναμη μετά την Ισπανία καθιστά την Ελλάδα η παραγωγή της βρώσιμης ελιάς, που καλλιεργείται σε περισσότερο από 1 εκατ. στρέμματα και καταγράφει εξαγωγές πάνω από 200 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Η φετινή περίοδος συγκομιδής εξελίσσεται με θετικό πρόσημο, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς, όπως αποτυπώνεται στο ρεπορτάζ της «Ύπαιθρος Χώρα», επιβεβαιώνονται οι αρχικές εκτιμήσεις για αύξηση της φετινής παραγωγής.

Οι διαξιφισμοί Κασαπίδη-Αποστόλου για τα μεταλλαγμένα

Πολιτική αντιπαράθεση… με το «καλημέρα» στη Βουλή, για τους γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς μεταξύ Αποστόλου και Κασαπίδη.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή ο τέως τομεάρχης Αγροτικού και γεωπόνος, Γιώργος Κασαπίδης, είναι πλέον σε κίνδυνο καταναλωτές και ευρωπαϊκά χωράφια, εξαιτίας της συμφωνίας της Ουκρανίας με το ΔΝΤ, για καλλιέργεια ΓΤΟ, στο πλαίσιο της δανειοδότησης της χώρας.

Δ/νση Δασών Λέσβου: Ανάρτηση Δασικού Χάρτη της Δ.Ε. Μυτιλήνης

Ανακοίνωση Ανάρτησης Δασικού Χάρτη της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης (προ Καποδιστριακοί Ο.Τ.Α. Αγίας Μαρίνας, Αλυφαντών, Λουτρών, Μόριας, Μυτιλήνης, Παναγιούδας, Ταξιαρχών) του Δήμου Λέσβου, της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και πρόσκληση  υποβολής  αντιρρήσεων.

Αγροτικό πετρέλαιο 2015: Mε «ψαλιδισµένους» συντελεστές η επιστροφή στους 450.000 δικαιούχους

Mέσα στις επόµενες εβδοµάδες, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονοµικών, θα πιστωθεί στους λογαριασµούς των περίπου 450.000 δικαιούχων η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου του 2015. Πρόκειται για µια πληρωµή που εκκρεµεί ουσιαστικά από τις αρχές του χρόνου, µετατέθηκε για το φθινόπωρο και, εν συνεχεία, «σκάλωσε» στα γρανάζια των συµψηφισµών µε τις οφειλές των παραγωγών προς ταµεία και εφορία.

ΦΑΣΑ