Σε δηλώσεις ζημίας για τα ροδάκινα καλούν τα μέλη τους οι οργανώσεις παραγωγών

Να προβούν άμεσα σε δηλώσεις ζημίας για τις συγκομίσιμες ποικιλίες με δική τους ευθύνη στις υφιστάμενες αναγγελίες που λήγουν στις 31 Ιουλίου προτρέπουν τα μέλη τους οι οργανώσεις ροδακινοπαραγωγών.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα την Τετάρτη 26 Ιουλίου σύσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ υπό την προεδρία του Φάνη Κουρεμπέ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των καλλιεργητών, βουλευτών της Πέλλας και της Ημαθίας καθώς και ανώτατων στελεχών της Περιφέρειας.

Έκτακτη ενίσχυση 10 ευρώ/ζώο για αιγοπροβατοτρόφους που δηλώνουν ως αγελαία μορφής την εκμετάλλευσή τους

Την παροχή έκτακτης ενίσχυση σε αιγοπροβατοτρόφους που δηλώνουν ως αγελαία μορφής την εκμετάλλευσή τους για την κάλυψη των αναγκών τους σε ζωοτροφές λόγω των χιονοπτώσεων ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου στο Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση που πραγματοποιείται στην Περιφέρεια Στερεά Ελλάδα.

Ειδικότερα ο υπουργός έκανε γνωστό ότι οι κτηνοτρόφοι θα λάβουν αποζημίωση 10 ευρώ ανά ζώο.

Σητεία: Yποβολή αιτήσεων από τον ΕΛΓΑ για χορήγηση ενίσχυσης παραγωγών που ζημιώθηκαν

Ανακοίνωση για υποβολή αιτήσεων χορήγησης ενίσχυσης των παραγωγών που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις στις Τοπικές Κοινότητες Χανδρά και Παπαγιαννάδων ζημιώθηκαν από πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τα έτη 2014 και 2015.

Ο  ΕΛΓΑ. με την παρούσα Ανακοίνωση καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν αιτήσεις χορήγησης  ενίσχυσης ,  έως και την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Η αίτηση χορήγησης ενίσχυσης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα παραλαμβάνονται από τον  Ανταποκριτή του ΕΛ.Γ.Α.   στα γραφεία  της Δημοτικής Ενότητας Λεύκης  στη ΖΗΡΟ .  

Με συναυλία του Μανώλη Μητσιά η αυγουστιάτικη πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης

Οσοι βρεθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης το βράδυ της 7ης Αυγούστου (στις 9 μμ.) θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της ορχήστρας του, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της ορχήστρας του φιλοξενεί το Μουσείο Ακρόπολης την Δευτέρα 7 Αυγούστου (στις 21.00), προσκαλώντας τους επισκέπτες του να απολαύσουν κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι αγαπημένες μελωδίες μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Ξαρχάκος, Μικρούτσικος, Κηλαηδόνης, Λεοντής, Μούτσης κ.ά.).

Χαμόγελα ικανοποίησης στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω νέας παράτασης στους δασικούς χάρτες  

Ικανοποίηση για το θέμα της παράτασης στο θέμα των δασικών χαρτών, που δόθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, εξέφρασε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης. Παρόλα αυτά υπήρξαν αντιδράσεις από τη ΝΔ, δια του τομεάρχη Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα αλλά κι από άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης για το θέμα των παρατάσεων, καθώς, όπως είπαν, δεν είναι σωστή νομοθέτηση.
 

Η χημεία πίσω από την παραγωγή του βιομηχανικού παγωτού

Καλοκαίρι δίχως παγωτό δεν γίνεται. Οι πιο πολλοί το απολαμβάνουν με λαιμαργία, χωρίς να σκεφτούν πως παρασκευάζεται και πόσες χημικές ουσίες εμπεριέχει. 

 
Παρά την φαινομενική του απλότητα, το παγωτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα μιας αρκετά περίπλοκης χημείας. Αυτό το γράφημα δείχνει μερικά από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του παγωτού και το σημαντικό ρόλο που παίζουν στη δημιουργία του τελικού προϊόντος που φτάνει στον καταναλωτή. 
 

Γεννήθηκαν τα πρώτα χελωνάκια Caretta caretta στη Ζάκυνθο

Οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, κατά τη διάρκεια της πρωινής τους βάρδιας στα Σεκάνια την Παρασκευή 21 Ιουλίου, έγιναν μάρτυρες ενός μοναδικού θεάματος. Ανακάλυψαν την πρώτη φωλιά Caretta caretta που εκκολάφθηκε για τη φετινή σεζόν. Δύο μικροσκοπικά ίχνη χελώνας βρέθηκαν στην άμμο που οδηγούσαν στην θάλασσα.

Όπως έκαναν γνωστό, τις επόμενες μέρες και άλλοι νεοσσοί εκκολάφθηκαν από την ίδια φωλιά, σηματοδοτώντας επίσημα την περίοδο εκκόλαψης για φέτος. Πρόκειται για τους πρώτους νεοσσούς τόσο της Ζακύνθου, όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αρχαία Μεσσήνη διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων

Πολιτιστικές εκδηλώσεις διοργανώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στο χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης για τη θερινή περίοδο του 2017.

Αυτές είναι συγκεκριμένα οι εξής: 

Αύριο Πέμπτη 27 Ιουλίου: συναυλία με την Αλκηστη Πρωτοψάλτη και τον Σταύρο Ξαρχάκο στο στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Απαραίτητη η γεωθερμική ενέργεια για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα τονίζει ο Κ. Μητσοτάκης

Τη στήριξη που επιβάλλεται να δοθεί στο πρωτογενή τομέα καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το μεσημέρι σε εργαζόμενες που συνάντησε κατά την επίσκεψή του στην υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής έρριζων μοσχευμάτων καλλωπιστικών ανθοκομικών φυταρίων τη SELECTA ONE, που βασίζει εξολοκλήρου τη λειτουργία της στην αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου της περιοχής του Ερατεινού του Δήμου Νέστου, ανατολικά της Καβάλας.

Όλγα Γεροβασίλη: Το ταξίδι πλέον μέσω της Ιονίας Οδού είναι συντομότερο και ασφαλές

Δηλώσεις της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, στην τελετή παράδοσης οδικού τμήματος της Ιονίας Οδού

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, παρευρέθη σήμερα μαζί με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, στην τελετή παράδοσης του οδικού τμήματος από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι την παράκαμψη (Σελλάδες) Άρτας του αυτοκινητοδρόμου «Ιόνια Οδός»

ΦΑΣΑ