Έκλεψαν νταλίκα με λιπάσματα στο Ηράκλειο

Πηγή: CretaPost
Στην κυριολεξία … φτερά έκανε μια νταλίκα φορτωμένη με λιπάσματα από το λιμάνι του Ηρακλείου όπου την είχε σταθμεύσει ο οδηγός της και υπάλληλος της ιδιοκτήτριας μεταφορικής εταιρείας, προκειμένου να ταξιδέψει με το πλοίο της γραμμής και με προορισμό τον Πειραιά.
Η κλοπή που έγινε σε ανύποπτο χρόνο έγινε αντιληπτή νωρίς χθες το πρωί, όταν ο οδηγός που κατήγγειλε το γεγονός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου διαπίστωσε ότι το όχημα δεν βρισκόταν στο σημείο όπου το είχε σταθμεύσει.

Χωρίς στηρίγματα το ράλι της ζάχαρης, βαρίδι για την αγορά τα αποθέματα  

Την ώρα που το σήριαλ γύρω από το μέλλον της EBZ συνεχίζεται (σ.σ. η Innovation Brain εξακολουθεί να διαμηνύει ότι ενδιαφέρεται, όμως η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα στα χέρια της δεσμευτική προσφορά…), η παγκόσμια αγορά ζάχαρης δείχνει κάποια σημάδια ζωής.

Σε έξι μήνες και βλέπουμε, βγαίνει στο κυνήγι η «ΑΡΤΕΜΙΣ»

Μετά από αναμονή, τέθηκε στις 15/11 σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ η πολυαναμενόμενη ΚΥΑ για τους ελέγχους στην αγορά γάλακτος. Την απόφαση συνυπογράφουν οι Στ. Αραχωβίτης (υπουργός) και Ολ. Τελιγιορίδου (υφυπουργός) από το ΥΠΑΑΤ και η υφυπουργός Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου.

Έρχεται στην Ελλάδα το app που ζυγίζει τα ζώα από απόσταση

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο Έλληνας κτηνοτρόφος θα έχει τη δυνατότητα να ζυγίζει τα ζώα του από απόσταση με ποσοστό ακρίβειας 95%.

Μία ουγγρική εταιρεία τεχνολογίας, η Agroninja, μετά από 5.000 δοκιμές ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης την εφαρμογή αυτή που θα διευκολύνει τους κτηνοτρόφους στην καθημερινή τους εργασία.

Το ενδεχόμενο εξωδικαστικών συμβιβασμών εξετάζει η Bayer για τη γλυφοσάτη

Νέο επεισόδιο στο σήριαλ του δικαστικού αγώνα κατά της εταιρείας αγροχημικών Monsanto, η οποία πλέον ανήκει στον γερμανικό κολοσσό Bayer, με αφορμή τις παρενέργειες του ζιζανιοκτόνου Roundup, σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Bayer, Werner Baumann, η γερμανική πολυεθνική πρόκειται να εξετάσει το ενδεχόμενο να προβεί σε εξωδικαστικούς διακανονισμούς για τη γλυφοσάτη, ανάλογα με τα συνολικά δικαστικά κόστη των υποθέσεων που τη βαραίνουν.

ΗΠΑ: Στην επαύριον των ενδιάμεσων εκλογών

Οι ενδοκυβερνητικές διαιρέσεις αποτελούν νόρμα στην αμερικανική πολιτική τα τελευταία 50 χρόνια.

Από αυτή την άποψη, η νίκη Τραμπ στις ενδιάμεσες εκλογές θεωρείται άκρως φυσιολογική έκβαση. Οι ψηφοφόροι βίωσαν δύο χρόνια ανεξέλεγκτης Ρεπουμπλικανικής κυριαρχίας στην Ουάσινγκτον και αποφάσισαν ότι πλέον πρέπει να επέλθουν αλλαγές.

Κιλκίς: Αυξάνονται και πληθύνονται οι αυθαίρετες χωματερές

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνει να λάβει το φαινόμενο των αυθαίρετων χωματερών σε δάση, δασικές και κοινόχρηστες εκτάσεις στον Νομό Κιλκίς.

Πληρωμές: Μετά τις 18 Δεκεμβρίου Πρασίνισμα, υπόλοιπα Βασικής και Ενίσχυση γεωργών νεαρής ηλικίας  

Κλειδώνει η ημερομηνία των μεγάλων πληρωμών του Δεκεμβρίου, που σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ypaithros.gr, αναμένεται να πραγματοποιηθούν την εβδομάδα πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων, και δη το διάστημα από τις 18 έως τις 20 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, θα καταβληθεί η εκκαθάριση της Βασικής, η οποία θα ανέλθει στα 330 εκατ. ευρώ περίπου, η Πράσινη Ενίσχυση ύψους 550 εκατ. ευρώ περίπου, και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, ύψους 38 εκατ. ευρώ.

Με ρυθμούς 3,9% αυξάνεται το κόστος παραγωγής σε γεωργία και κτηνοτροφία

Αύξηση συνεχίζει να παρουσιάζει ο δείκτης τιμών εισροών στη γεωργία και στην κτηνοτροφία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, το κόστος παραγωγής του Σεπτεμβρίου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2017, παρουσίασε αύξηση 3,9% έναντι αύξησης 1,9% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του Σεπτεμβρίου 2017 με τον Σεπτέμβριο 2016.

ΦΑΣΑ