Έκλεψαν νταλίκα με λιπάσματα στο Ηράκλειο

Πηγή: CretaPost
Στην κυριολεξία … φτερά έκανε μια νταλίκα φορτωμένη με λιπάσματα από το λιμάνι του Ηρακλείου όπου την είχε σταθμεύσει ο οδηγός της και υπάλληλος της ιδιοκτήτριας μεταφορικής εταιρείας, προκειμένου να ταξιδέψει με το πλοίο της γραμμής και με προορισμό τον Πειραιά.
Η κλοπή που έγινε σε ανύποπτο χρόνο έγινε αντιληπτή νωρίς χθες το πρωί, όταν ο οδηγός που κατήγγειλε το γεγονός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου διαπίστωσε ότι το όχημα δεν βρισκόταν στο σημείο όπου το είχε σταθμεύσει.

Σ. Φάμελλος: «Η Κυκλική Οικονομία αποτελεί μονόδρομο για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ευημερία»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, παρουσίασε, την Τετάρτη 23/5 , στα μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) την πρόταση στρατηγικής για την Κυκλική Οικονομία αναφέροντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ταχεία ολοκλήρωση τη σχετικής δημόσιας συζήτησης εντός διμήνου.

Τρακτέρ καταπλάκωσε αγρότη στα Μεταξάτα Κεφαλονιάς

Τραγικό θάνατο βρήκε 61χρονος αγρότης, το πρωί Πέμπτης 24/5, στην περιοχή Μεταξάτα στην Κεφαλονιά, όταν τον καταπλάκωσε το τρακτέρ που οδηγούσε.

Ο 61χρονος έκανε αγροτικές εργασίες, στο χωράφι που διατηρούσε στην περιοχή, χωρίς όμως να υπολογίσει σωστά την κλίση του εδάφους, με αποτέλεσμα το τρακτέρ να αναποδογυρίσει και να τον πλακώσει.

Διαβούλευση για τη χωροθέτηση μονάδων βιοαερίου σε Ιωάννινα και Ζίτσα

Για το θέμα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης μονάδων βιοαερίου και παραγωγής ενέργειας μέσω της επεξεργασίας κτηνοτροφικών αποβλήτων, ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος είχε διαδοχικές συναντήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, τον Δήμαρχο και εκπροσώπους του Δήμου Ζίτσας, τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και εκπροσώπους της εταιρείας kIEFER TEK ΕΠΕ.

Μεγάλη Κλήρωση με πλούσια δώρα για τους αναγνώστες της «ΥΧ»

Γίνε εσύ ο τυχερός των μεγάλων μας δώρων!
Κέρδισε ένα από τα χρήσιμα εργαλεία stihl

Πως; 

Συγκέντρωσε 4 κουπόνια (διαφορετικής αρίθμησης) που θα βρεις στην εφημερίδα από 25 Μαϊου μέχρι 15 Ιουνίου. 
2 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα μηχάνημα τελευταίας γενιάς.
Η κλήρωση θα γίνει την 6 Ιουλίου, στα γραφεία της εφημερίδας.

Από 6/6 η υποβολη αιτήσεων για την πρώτη φάση του Μέτρου Συνεργασίας

Από την Τετάρτη 6 Ιουνίου θα αρχίσει να «τρέχει» η πρώτη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο των υπομέτρων 16. 1 – 16.2: «Ίδρυση και λειτουργία Επιχειρησιακών Ομάδων της ΕΣΚ για την παραγωγικότητα και βιωσιμότητα της γεωργίας» και 16.1 – 16.5: «Συνεργασία για περιβαλλοντικά έργα, περιβαλλοντικές πρακτικές και δράσεις για την κλιματική αλλαγή».

Με 2 Χρυσά βραβεία η E-LA-WON στην έρευνα για τη “σκλήρυνση κατά πλάκας”

«Έχουμε πλέον στα χέρια μας πολύ σοβαρά στοιχεία για τις θεραπευτικές ιδιότητες του ελαιολάδου με υψηλές φαινόλες. Χρειάζεται να συνεχιστούν στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ οι μελέτες που έχουν ξεκινήσει». Αυτό τόνισε η πρόεδρος του World Olive Center for Health Δρ.

Στις FROZEN PEAKS του Νευροκοπίου – Αγώνες βουνού από 24 έως 27 Μαΐου 2018

Αγώνες βουνού 10, 40, 80 και 240 χιλιομέτρων με την ονομασία FROZEN PEAKS ή ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ θα πραγματοποιηθούν από τις 24 έως τις 27 Μαΐου 2018 στην περιοχή του Νευροκοπίου. Είναι μια γενναία πρόκληση για αθλητές και ανθρώπους που λατρεύουν το βουνό και τις υψηλές προκλήσεις.

Φλώρινα: Συνεχίζει το μαγικό της ταξίδι η Ακαδημία Οίνου του Αριστοτέλη

Συνεχίζουν τα μαγικά τους ταξίδια τα μέλη της ακαδημίας οίνου του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» με ένα αφιέρωμα στην μπύρα.Το Σάββατο στις 26 Μαΐου 2018 στις 7:30 μ.μ., στην αίθουσα εκθέσεων της Πινακοθήκης Φλωρινιωτών Ζωγράφων του Αριστοτέλη, υποδέχονται μία από τις καλύτερες ζυθοποιίες στην Ευρώπη την Septem και τον Σοφοκλή Παναγιώτου και δοκιμάζουν μοναδικές μπύρες.

Χαμένοι στη γραφειοκρατία: Μαραθώνιο θυμίζει η αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Τον μεγαλύτερο όγκο επιτόπιων ελέγχων, σε σχέση με άλλους νομούς της χώρας, για την έκδοση αδειών εγκατάστασης και λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, διαχειρίζεται η αρμόδια επιτροπή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.
ΦΑΣΑ