Θεσμοθέτηση της μείωσης φόρου επί των μερισμάτων, ζητά ο ΣΘΕΒ

Με παρέμβαση προς την Υφυπουργό Οικονομικών κα Αικατερίνη Παπανάτσιου, ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΘΕΒ), ζητά τη νομοθέτηση της μείωσης της φορολογίας μερισμάτων από 15% στο 10% η οποία είχε προβλεφθεί και στο κείμενο του προϋπολογισμού του 2019.

Κομισιόν: Στα 25.000 ευρώ το πλαφόν των de minimis

Η Επιτροπή ενέκρινε σήμερα αναθεωρημένους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις στον τομέα της γεωργίας (τις λεγόμενες ενισχύσεις ήσσονος σημασίας), αυξάνοντας το μέγιστο ποσό που μπορούν να χρησιμοποιούν οι εθνικές αρχές για τη στήριξη των γεωργών, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση της Επιτροπής. Η απόφαση αυτή θα επιτρέψει στις χώρες της ΕΕ να αυξήσουν τη στήριξη προς τους γεωργούς χωρίς να στρεβλώνεται η αγορά, μειώνοντας παράλληλα τον διοικητικό φόρτο για τις εθνικές αρχές.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί διάθεσης γεωργικών φαρμάκων

Συνελήφθησαν χθες (21-2-2019) το βράδυ, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ορεστιάδας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 56 και 51 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί διάθεσης αγροτικών φαρμάκων.

Καμπάνες ΕΦΕΤ για ελληνοποιήσεις γάλακτος και νοθεία ελαιόλαδου

Ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο της ενημέρωσης σχετικά με τα αποτελέσματα της άσκησης των ελεγκτικών αρμοδιοτήτων του, ανακοινώνει ότι, με την υπ. αριθμ. 3η / 22 – 2 – 2019 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του, επικυρώνει επιβολή προστίμων σε 9 επιχειρήσεις τροφίμων συνολικού ύψους € 178.315.

«Σφράγισαν» στο Καστέλλι, τη δημιουργία του νέου αεροδρομίου

Άνοιξε ο δρόμος για την κατασκευή του νέου διεθνούς αεροδρομίου Ηρακλείου, στο Καστέλλι του δήμου Μινώα Πεδιάδος, με την χθεσινή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του έργου, από τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας “ARIADNE AIRPORT GROUP “. 

Βάζουν μπρος στη Σκάλα Λακωνίας – Νέο ξεκίνημα με διαφάνεια

Χρειάστηκαν να περάσουν πέντε χρόνια για να μπορέσει ο ΑΣΕ Σκάλας Λακωνίας να ενεργοποιηθεί και να κινηθεί με στόχο το όφελος των μελών-παραγωγών. Ο Παναγιώτης Αναστασάκος, νεοεκλεγμένος πρόεδρος του συνεταιρισμού, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, επισημαίνει: «Βρισκόμαστε σε μια κινητικότητα, με στόχο να είμαστε όπως ήμασταν πριν ανασταλεί η λειτουργία μας και να βάλουμε τις βάσεις για μια πορεία εξυγίανσης και ανάπτυξης».

«Η αγελαδοτροφία δεν αντέχει άλλο πλήγμα», λέει ο αντιπρόεδρος του ΣΕΚ, Χρ. Τσομπάνος

«Η αγελαδοτροφία δεν αντέχει άλλο πλήγμα, καθώς, μετά τη δραµατική µείωση των τιµών παραγωγού στο αιγοπρόβειο γάλα, τώρα επιχειρούν να κάνουν τα ίδια στην πολύπαθη αγελαδοτροφία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) Χρήστος Τσομπάνος.

H EURICOM εξαγοράζει το 100% του Eυρωπαϊκού τμήματος ξηρού ρυζιού της MARBOUR

Η Euricom, μια ιταλική πολυεθνική εταιρεία μεταξύ των κυριότερων εταιρειών ρυζιού στον κόσμο, εξαγοράζει από τον Όμιλο Marbour, γαλλική πολυεθνική εταιρεία εξειδικευμένη στη βιομηχανία τροφίμων και στις περιβαλλοντικές υπηρεσίες, το ευρωπαϊκό του τμήμα ξηρού ρυζιού.

Περιόρισαν το πράσινο σκουλήκι με τη χρήση ευφυών συμβουλών

  • Τα πλεονεκτήματα του συστήματος gaiasense σε άρδευση, λίπανση και φυτοπροστασία στο βαμβάκι
  • Νέα προϊόντα ετοιμάζονται για την έξυπνη καλλιέργεια
ΦΑΣΑ