Έκλεψαν νταλίκα με λιπάσματα στο Ηράκλειο

Πηγή: CretaPost
Στην κυριολεξία … φτερά έκανε μια νταλίκα φορτωμένη με λιπάσματα από το λιμάνι του Ηρακλείου όπου την είχε σταθμεύσει ο οδηγός της και υπάλληλος της ιδιοκτήτριας μεταφορικής εταιρείας, προκειμένου να ταξιδέψει με το πλοίο της γραμμής και με προορισμό τον Πειραιά.
Η κλοπή που έγινε σε ανύποπτο χρόνο έγινε αντιληπτή νωρίς χθες το πρωί, όταν ο οδηγός που κατήγγειλε το γεγονός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου διαπίστωσε ότι το όχημα δεν βρισκόταν στο σημείο όπου το είχε σταθμεύσει.

Μια μη κερδοσκοπική οργάνωση κρίνει ποιες νέες ποικιλίες θα καλλιεργηθούν στις ΗΠΑ

Την εισαγωγή νέων ποικιλιών στην αμερικανική αγορά αποφασίζει μια ανεξάρτητη ομάδα κριτών. Πρόκειται για αγροτικούς μαρκετίστες, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της American Agriculturist. Στη συνέχεια, οι παραγωγοί προμηθεύονται τους σπόρους από ειδικούς καταλόγους που είναι διαθέσιμοι εδώ.

FOOD EXPO 2018: Γόνιμο έδαφος για μεγάλα ντηλ (φωτορεπορτάζ)

Πλούσιες γεύσεις, μοναδικά αρώματα και πολλά χαμόγελα μέσα σε κατάμεστες αίθουσες, τόσο χάρη στους 1.302 Έλληνες και ξένους εκθέτες όσο και στους 72.000 επισκέπτες από 31.500 επιχειρήσεις της λιανικής, του χονδρεμπορίου, της μαζικής εστίασης και των ξενοδοχείων, είχε η Food Expo 2018. Η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσα σε τρεις μέρες επιβεβαίωσε τον ρόλο της ως μέσο προβολής και καθιέρωσης εξαιρετικών και καινοτόμων αγροδιατροφικών προϊόντων.

Μάχη με τα κουνούπια ξεκίνησε η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Μέτωπο για την καταπολέμηση των κουνουπιών άνοιξε η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η άνοδος της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με τις τελευταίες βροχοπτώσεις, έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη του εντόμου. Όπως είναι γνωστό, η περιοχή της Λαμίας και οι εκβολές του Σπερχειού ποταμού, λόγω των στάσιμων νερών, αποτελούν τα ιδανικά σημεία για την αναπαραγωγή των κουνουπιών.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: Οικονομικό όφελος για τους ιδιοκτήτες προγραμμάτων παρά για τις αγροτικές περιοχές

«Τα κράτη-μέλη χρηματοδοτούσαν έργα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας που είχαν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος για τους ιδιοκτήτες των έργων παρά για τις αγροτικές περιοχές» είναι το αποτέλεσμα του ελέγχου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου, με βάση έκθεση που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες μέρες.

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: Το καθεστώς Βασικής Ενίσχυσης δεν λαμβάνει υπόψη τις συνθήκες της αγοράς

Σε σημαντικές παρατηρήσεις για την εφαρμογή του καθεστώτος της Bασικής Ενίσχυσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση προχώρησε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο μπορεί να σημειώνει ότι «βρίσκεται σε καλό δρόμο από άποψη λειτουργίας», αλλά «έχει εγγενείς περιορισμούς».

Γεωργικά τοξικά απόβλητα για χρόνια στα… συρτάρια της Βουλής

Τοξικές υγειονομικές βόμβες απειλούν τη δημόσια υγεία εξαιτίας ληγμένων γεωργικών φαρμάκων, αποκαλύπτει κοινοβουλευτικό έγγραφο, καταδεικνύοντας διαχρονικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης, με μεγάλο μέρος της ευθύνης να πέφτει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που φαίνεται να αδυνατεί να λάβει μέτρα για να διαχειριστεί ένα θέμα τόσο σοβαρό, που αφορά ακόμα και δικές του υποδομές. Στη Βουλή έγινε ερώτηση για τα ληγμένα φυτοφάρμακα, που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.

Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά: Η μεταποίηση ζητάει τα ελληνικά βότανα

Η συλλογή αυτοφυών βοτάνων με φαρμακολογική δράση είναι μια δραστηριότητα συνυφασμένη με την ελληνική ύπαιθρο και την παράδοση στο βάθος των αιώνων.

Μάλιστα, η φύση έχει σταθεί ιδιαίτερα γενναιόδωρη στον τόπο μας, χαρίζοντάς του μια πλούσια γκάμα από αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Ωστόσο, η καλλιέργειά τους για συστηματική εμπορία, που συνδέεται με τη μεταποίησή της σε μεγαλύτερη κλίμακα, είναι κάτι σχετικά καινούργιο για τον εγχώριο πρωτογενή τομέα και, όπως παρατηρούν οι γνώστες του κλάδου, με χρονική υστέρηση σε σχέση με άλλες χώρες.

Ενισχύσεις: «Κλείδωσε» η ημερομηνία, 29 Μαρτίου οι πληρωμές

Ανάσταση θα κάνουν νωρίτερα φέτος χιλιάδες παραγωγοί της χώρας, καθώς πριν από την έλευση της Μεγάλης Εβδομάδας θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να πιστώνονται όχι μόνο προηγούμενα υπόλοιπα άμεσων ενισχύσεων, αλλά και νέες Συνδεδεμένες Ενισχύσεις, με την Ειδική Ενίσχυση Βάμβακος να έχει και τη μερίδα του λέοντος.

Μάλιστα, αναμένεται και δεύτερος γύρος πληρωμών μετά το Πάσχα, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ να καταβάλλει στους δικαιούχους και τα υπόλοιπα του εθνικού αποθέματος για το έτος 2017.

Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στα Ιλίσια στις 21/3

Η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) ΔΗΜΗΤΡΑ, συνδιοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: «Γιορτή των Δασών» στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 (ώρα 9:00) στη Συνεδριακή Αίθουσα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, Ν. Χλωρού 1-Ιλίσια, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

ΦΑΣΑ