Οι νύχτες στη Γη μας έγιναν πιο φωτεινές – κι αυτό δεν είναι καλό

Πηγή: protagon.gr
Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης που έγινε για λογαριασμό του ερευνητικού Κέντρου Γεωεπιστημών GFZ German δείχνουν ότι έχει αυξηθεί αξιοσημείωτα η φωταύγεια του πλανήτη από την χρήση του τεχνητού φωτός τις βραδινές ώρες.

Ατομικισμός, Ημιμάθεια, Φθόνος και Αρπαχτή

Πηγή: Δημήτρης Κάζης - tovima.gr
Αν παρατηρήσει κανείς τις δημοκρατικές χώρες που αποτελούν σήμερα πρότυπα ευνομίας, ευημερίας και προόδου θα διαπιστώσει ότι οι κοινωνίες τους διέπονται από εθνική αξιοπρέπεια,συμμόρφωση στους νόμους, εποικοδομητικό διάλογο, συλλογικότητα, υπευθυνότητα, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, δημιουργικότητα και επαγγελματισμό.
Αν αυτά αποτελούν θεμελιώδη γνωρίσματα των προηγμένων κοινωνιών τότε πού θα μπορούσε κανείς να κατατάξει τη δική μας χώρα;

Η Ισπανία εκπαιδεύει πιλότους του ελαιώνα

Πηγή: oleorevista.com
Η πρώτη 'φουρνιά' μαθητών του προγράμματος εκπαίδευσης για πιλότους drone της Ένωσης Νέων Αγροτών – παράρτημα Jaén (Asaja-Jaén) ξεκίνησε τις πτήσεις πρακτικής εκπαίδευσης στους ελαιώνες της περιοχής. Οι μαθητές στη συνέχεια θα δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση του διπλώματος επαγγελματία πιλότου, το οποίο θα τους δίνει τη δυνατότητα να παρέχουν σε επαγγελματικό επίπεδο υπηρεσίες γεωργίας ακριβείας ή να τις αξιοποιούν στις δικές τους καλλιέργειες.

Τείχος Trump στις ισπανικές ελιές

Ο υπουργός εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών Wilbur Ross ανακοίνωσε χτες την επιβολή δασμών στην εισαγωγή ισπανικής επιτραπέζιας ελιάς. Το υπουργείο έκανε δεκτές -σε προκαταρκτική φάση- τις καταγγελίες των Αμερικανών τυποποιητών μαύρης ελιάς, σύμφωνα με τις οποίες οι επιδοτήσεις μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της ΕΕ, τις οποίες λαμβάνουν οι Ισπανοί, αποτελούν αθέμιτο ανταγωνισμό.

ΦΑΣΑ