Έκλεψαν νταλίκα με λιπάσματα στο Ηράκλειο

Πηγή: CretaPost
Στην κυριολεξία … φτερά έκανε μια νταλίκα φορτωμένη με λιπάσματα από το λιμάνι του Ηρακλείου όπου την είχε σταθμεύσει ο οδηγός της και υπάλληλος της ιδιοκτήτριας μεταφορικής εταιρείας, προκειμένου να ταξιδέψει με το πλοίο της γραμμής και με προορισμό τον Πειραιά.
Η κλοπή που έγινε σε ανύποπτο χρόνο έγινε αντιληπτή νωρίς χθες το πρωί, όταν ο οδηγός που κατήγγειλε το γεγονός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου διαπίστωσε ότι το όχημα δεν βρισκόταν στο σημείο όπου το είχε σταθμεύσει.

Γεωπόνοι στο Ναύπλιο συμβουλεύουν

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Ναυπλίου συμβουλεύει και προειδοποιεί για πυρηνοτρήτη, βαμβακάδα, κηκιδόμυγα, ακάρεα, ξυλοφάγα έντομα και παρλατόρια.
1. ΠΥΡΗΝΟΤΡΗΤΗΣ
Οδηγίες: Καταπολέµηση συνιστάται µόνο σε ελαιώνες με μειωμένη ανθοφορία (30-40% της κανονικής) και
εφόσον παρατηρηθούν σηµαντικές προσβολές. Όπου κρίνεται απαραίτητη η επέµβαση, να γίνει στο κρόκιασµα
στάδιο F).

Νέες προθεσμίες για τα σχέδια βελτίωσης

Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΑΑΤ ενημερώνει ότι υπογράφηκε τροποποίηση της πρόσκλησης του Υπομέτρου 4.1 (Σχέδια Βελτίωσης) με σκοπό την ενσωμάτωση των αλλαγών που έχουν προέλθει από την τροποποίηση του θεσμικού του πλαισίου.
Επιπλέον, με δεδομένο ότι σε πέντε Περιφέρειες της Χώρας παράλληλα με την προκήρυξη των σχεδίων βελτίωσης βρισκόταν σε ισχύ και πρόκληση υποβολής προτάσεων για το Υπομέτρο 6.1 (Νέοι Γεωργοί) προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι νέοι αγρότες και στην υποβολή προτάσεων ένταξης στα σχέδια βελτίωσης χορηγείται παράταση των ημερομηνιών υποβολής.

'Της ελιάς το δάκρυ' στην Τήνο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4), διοργανώνει την Παρασκευή 27 Απριλίου (ώρες 10:00-12:00) αφήγηση παραμυθιού στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στον Πύργο Τήνου.
Ειδικότερα, παιδιά Νηπιαγωγείου και σχολικές ομάδες Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ελληνικό λαϊκό παραμύθι «Της ελιάς το δάκρυ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΙΟΠ.

Ημερίδα για τα Σχέδια Βελτίωσης στην Αίγινα

Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζοντας την ενημέρωση για τα Σχέδια Βελτίωσης, στο πλαίσιο της έκδοσης της Πρόσκλησης για το Υπομέτρο 4.1 "Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 - 2020 και με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, διοργανώνει ημερίδα στην Αίγινα. Η εκδήλωση πραγματοποιείται τη Δευτέρα 23/04/2018, στις 17:00, στο Λεούσειο Ίδρυμα Αίγινας, οδός Λεούση Αντωνίου 1, με θέμα: "Ενημέρωση για τα Σχέδια Βελτίωση στην Περιφέρεια Αττικής.

Συνέδριο του Economist στη Λάρισα

Πολλές και σπουδαίες προσωπικότητες από τον εθνικό και διεθνή χώρο, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, θα βρίσκονται στη Λάρισα στις 3 Μαΐου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο συνέδριο που διοργανώνει ο εκδοτικός Οργανισμός Economist.
Το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων και συμμετεχόντων στο Συνέδριο θα γίνει από τον John Andrews, consultant editor, The Economist, ο οποίος θα αναφερθεί στις προβλέψεις του ECONOMIST για την αγροτική επιχειρηματικότητα.
Δείτε αναλυτικά το προγραμμα του συνεδρίου
Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018
08:30 Προσέλευση-εγγραφή των συνέδρων

5ο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Τροφίμων

Tο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει, σε συνεργασία με την εταιρία-μέλος BASF Ελλάς ΑΒΕΕ και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Δήμου Λαμιέων, ένα διήμερο προώθησης των ελληνικών παραδοσιακών προïόντων.
Η πρωτοβουλία αυτή θα έχει τη μορφή ενός συνεδρίου και Β2Β συναντήσεων γερμανικών εταιριών με Έλληνες παραγωγούς στις 24 και 25 Μαΐου 2018 στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων.

Παραδοσιακά συστήματα άρδευσης (ΒΙΝΤΕΟ)

Δύο ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και χρήσιμα animations για τα παραδοσιακά συστήματα άρδευσης αποδόθηκαν στα Ελληνικά με τη συνεργασία του Εργαστηρίου Γεωργικής Μηχανικής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του τμήματος ΤΕΓΕΩ και του Εργαστήριου Έντυπης & Ψηφιακής Τεκμηρίωσης της Ελληνικής Μουσικής του τμήματος ΛΠΜ του ΤΕΙ Ηπείρου με το Laboratorio de Arqueología Biocultural του Universidad de Granada. 

Η ελιά φροντίζει το περιβάλλον

Η ελαιοκαλλιέργεια είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για το περιβάλλον, σύμφωνα με τα πρώτα συμπεράσματα μελετών του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC). Σύμφωνα με το IOC, ένα εκτάριο ελαιώνα εξουδετερώνει το ετήσιο αποτύπωμα άνθρακα ενός ατόμου. Η παραγωγή ενός λίτρου ελαιολάδου απορροφά 10,64 κιλά ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα (CO2), ενώ η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου μπορεί να απορροφήσει εκπομπές μιας πόλης 7 εκατομμυρίων κατοίκων (δηλαδή, όσο το Hong Kong).

ΦΑΣΑ