Έκλεψαν νταλίκα με λιπάσματα στο Ηράκλειο

Πηγή: CretaPost
Στην κυριολεξία … φτερά έκανε μια νταλίκα φορτωμένη με λιπάσματα από το λιμάνι του Ηρακλείου όπου την είχε σταθμεύσει ο οδηγός της και υπάλληλος της ιδιοκτήτριας μεταφορικής εταιρείας, προκειμένου να ταξιδέψει με το πλοίο της γραμμής και με προορισμό τον Πειραιά.
Η κλοπή που έγινε σε ανύποπτο χρόνο έγινε αντιληπτή νωρίς χθες το πρωί, όταν ο οδηγός που κατήγγειλε το γεγονός στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου διαπίστωσε ότι το όχημα δεν βρισκόταν στο σημείο όπου το είχε σταθμεύσει.

Η ΕΒΥΠ στην AGROTICA 2018

Η ΕΒΥΠ φέτος συμμετείχε για τέταρτη συνεχή φορά στην Agrotica.
Η Agrotica 2018 ήταν άκρως επιτυχημένη καθώς κατεγράφη ιστορικό ρεκόρ προσέλευσης κοινού, με περισσότερους από 143.000 επισκέπτες.
Ευχαριστούμε όλους τους πελάτες μας, Έλληνες και Ξένους οι οποίοι μας επισκέφθηκαν, εξέφρασαν την ικανοποίηση και την εμπιστοσύνη τους στα προϊόντα μας. Επιπλέον, ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα από τις τελευταίες έρευνες, όπως και για τα νέα προϊόντα μας.

Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια ΕΦΚΑ Ιανουαρίου

Πηγή: dikaiologitika.gr
Αναρτήθηκαν σήμερα στον ιστότοπο του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) τα ειδοποιητήρια εισφορών Ιανουαρίου 2018 για 1,4 εκατ. αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, που πρέπει να πληρωθούν έως την Τετάρτη 28.2.2018.

Το λάδι αποκτά το δικό του νόμισμα

Πηγή: diariojaen.es
Την 1η Απριλίου αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το "Olivacoin", το νόμισμα που θα βασίζεται στο ελαιόλαδο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο της Sevilla και σύμφωνα με τον καθηγητή Ismael Santiago "θα είναι το πρώτο κρυπτονόμισμα της Ανδαλουσίας, το οποίο και θα βασίζεται στη γεωργία".

Χειμερινές επεμβάσεις για την προστασία της ελιάς

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού ελέγχου Αχαΐας με Δελτίο του συμβουλεύει τους ελαιοπαραγωγούς την καρκίνωση της ελιάς, ενώ παρέχει και γενικές οδηγίες για το κλάδεμα.
ΚΑΡΚΙΝΩΣΗ ή ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
Ζημιά / Συμπτώματα:

Δυναμική παρουσία Bayer στο Fruit Logistica

Πιστή στη δέσμευση της για αειφορία, η Bayer αναδεικνύει ένα σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη των στόχων αυτών, που δεν είναι άλλος από την Συνεργασία Στη φετινή Fruit Logistica, η Bayer παρουσίασε διαφορετικές πρωτοβουλίες και προγράμματα που συμβάλουν στη αειφόρο γεωργία. Επιπλέον των συνεργασιών στην αλυσίδα τροφίμων ( Food Chain Partnership), στο περίπτερο της Bayer οι επισκέπτες είχαν φέτος την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το πρόγραμμα Bee Care, το ForwardFarming, το Smallholder Farming, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα BayG.A.P.

Αυξήθηκαν οι δαπάνες για εφόδια

Πηγή: ypaithros.gr
Το κόστος των εισροών στην αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα εκτιμάται το 2016 στα 5,2 δισ. ευρώ, αποτελούμενο κυρίως από τη δαπάνη για ζωοτροφές (1,9 δισ. ευρώ), την ενέργεια και τα λιπαντικά (1 δισ. ευρώ), τους σπόρους και το πολλαπλασιαστικό υλικό (292 εκατ. ευρώ), τα λιπάσματα (291 εκατ. ευρώ) και τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα (226 εκατ.), καθώς και από άλλες επιμέρους εισροές.

Διεθνής επιστημονική συνεργασία

Πηγή: internationaloliveoil.org
Αρχίζει να παίρνει σχήμα η συνεργασία ανάμεσα στο Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC) και το Διεθνές Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο (CIHEAM), καθώς προγραμματίστηκε για τις 18 Μαρτίου στη Μαδρίτη ανάμεσα στο IOC και τα τέσσερα Μεσογειακά Αγρονονικά Ινστιτούτα: Bari (Ιταλία), Zaragoza (Ισπανία, Montpellier (Γαλλία), Χανιά (Ελλάδα). Η συνάντηση θα έχει ως στόχο να ενισχύσει την αμοιβαία συνεργασία ανάμεσα στους δύο φορείς και να καθορίσει τις δραστηριότητες του κάθε φορέας στο πλαίσιο του νέου Παρατηρητηρίου του IOC.

Συμβουλές για καλή Σαρακοστή

Η Καθαρά Δευτέρα και η έναρξη της μεγάλης Σαρακοστής πλησιάζει. Αυτήν την περίοδο, παραδοσιακά καταναλώνονται νηστίσιμα τρόφιμα, πολλά από τα οποία είναι ευαλλοίωτα και η αγορά, μεταφορά και συντήρησή τους χρειάζονται προσοχή. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) δημοσίευσε έναν χρήσιμο οδηγό με τις παρακάτω συμβουλές προς τους καταναλωτές.
Κεφαλόποδα (π.χ. χταπόδια, καλαμάρια, θράψαλα, σουπιές)
Στην αγορά απαντώνται είτε ως νωπά, είτε ως κατεψυγμένα, είτε ως αποψυγμένα.
Για τα νωπά πρέπει να προσέχουμε :

ΦΑΣΑ